Hraška na obalování - pikantní
Vysokou nutriční a gastronomickou hodnotu Hrašky ocenilo Ministerstvo zemědělství, udělením ceny zlatý klas (2008) a Jihomoravský kraj ocenil Hrašku v soutěži ZLATÉ PLODY jižní Moravy (2008).
Použití: Řízky – zeleninové, sýrové, houbové aj. namočíme nejprve v suché směsi z Hrašky a pak v těstíčku (100 g Hrašky smícháme s 200 ml vody). Smažíme v horkém tuku. V Hrašce lze obalovat jakékoli řízky. Hrašku můžeme použít i na přípravu placek, karbanátků a pomazánek. Dobře zahušťuje i polévky a omáčky.
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 340 kcal / 1437 kj, bílkoviny 16,9 g, sacharidy 57,3 g (z toho cukry 1,9 g), tuky 3,6 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g), vláknina 9,4 g, sodík 1 g.
Neobsahuje lepek, laktózu, glutaman sodný, konzervanty ani barviva!